JAMIYAT BARQARORLIGI VA SHAXSIY BURCH: JAVOBGARLIK MADANIYATI HAQIDA TAHLILIY MULOHAZA - Muxitdinova, Firuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada jamiyat barqarorligi va shaxsiy burch tuygʻusi oʻrtasidagi mustahkam bogʻliqlik tahlil qilingan. Muallif javobgarlik madaniyatini nafaqat huquqiy, balki axloqiy va falsafiy tamoyil sifatida ham yoritadi. Abu Nasr Forobiyning “Fozil odamlar shahri” asari asosida fuqarolik masʼuliyati, adolat va maʼnaviy rahbarlik mezonlari tahlil etiladi. Shuningdek, xalqaro tajriba misolida davlat xizmatchilari masʼuliyatining huquqiy asoslari yoritilgan. Oʻzbekistonda davlat xizmatini insonparvar va xalqchil asosda isloh qilishning falsafiy va amaliy asoslari koʻrsatiladi.