OʻZBEKISTON IQTISODIYOTIDA XUSUSIY SEKTORNING OʻRNI VA UNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Doniyorova, Shaxnoza; Abdujalilov, Xojiakbar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Oʻzbekiston iqtisodiyotining asosiy koʻrsatkichlari tahlil qilinib, unda xususiy sektorning oʻrni va ahamiyati yoritilgan. 2023–2024 yillar milliy statistika qoʻmitasi maʼlumotlari asosida YaIM tarkibi, xizmatlar, sanoat va qishloq xoʻjaligi tarmoqlaridagi oʻzgarishlar koʻrsatib berilgan. Xususiy sektorning yalpi ichki mahsulot, bandlik va tashqi savdodagi ulushi, korxonalar soni hamda soliqqa oid islohotlar oʻrganilgan. Shuningdek, xorijiy davlatlar tajribasi, jumladan, xususiy sektorda soliq yengilliklari, kredit imtiyozlari, innovatsiyalarni qoʻllab-quvvatlash va taʼlim tizimi bilan integratsiya tajribalari tahlil qilingan.