TURIZM INDUSTRIYASI VA MEHMONDOʻSTLIK XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISHDA MAHALLIY RESURSLARDAN SAMARALI FOYDALANISH - Olimjonova, Sexriyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston turizm industriyasi va mehmondoʻstlik xizmatlarini rivojlantirishda mahalliy resurslardan samarali foydalanish masalalari yoritilgan. Mamlakatimizda mavjud tabiiy, tarixiy va madaniy resurslar turizm sohasining barqaror oʻsishi uchun muhim omil boʻlib xizmat qilmoqda. Mehmondoʻstlik industriyasida xizmat sifatini oshirish, milliy anʼanalarni saqlab qolgan holda innovatsion yondashuvlarni tatbiq etish va mahalliy imkoniyatlardan oqilona foydalanishning afzalliklari tahlil qilinadi.