INGLIZ TILIDA GENDER KOMMUNIKATSIYASI PRAGMATIKASI - Eshtuhtarova, Bibigul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada ingliz tilida gender kommunikatsiyasining pragmatik xususiyatlari tahlil qilinadi. Erkaklar va ayollar nutqiy aktlari, xushmuomalalik strategiyalari hamda diskursiv markerlardan foydalanishidagi farqlar asosiy eʼtiborda boʻladi. Tadqiqot gender identifikatsiyasining muloqot uslublariga taʼsiri va bu farqlar jamiyat hamda madaniy meʼyorlarda qanday aks etishini koʻrsatadi.