OʻQUVCHILAR BILISH VA GRAFIK FAOLIYATINING RIVOJLANTIRISH PEDAGOGIK MUAMMOLARI - Inoyatov, Odiljon; Yakubova, Nafisa (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Fazoviy tasavvurni rivojlantirishda, tasvirlanayotgan obyekt, chizma, buyum, detal va boshqalarni shakli, hajmi, ko‘rinishi, vaziyati, uning haraktiriskasi haqida to‘liq tushunchaga ega bo‘lishdir. Fazoviy tasavvur deganda chizilayotgan chizma, detal va boshqalarning inson tasavvuri, hayolida ko‘z oldiga keltira olishi hamda uni qog’ozga tushira olishi tushuniladi.