OʻZBEKISTON TARIXIY YODGORLIKLARINI RAQAMLI TURIZM ORQALI SAQLASH VA RIVOJLANTIRISH - Shodmonov, Abduvohid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada tarixiy yodgorliklarni saqlash va ularning turizm salohiyatini oshirishda raqamli texnologiyalar hamda raqamli turizmning oʻrni tahlil qilingan. Virtual reallik (VR), kengaytirilgan reallik (AR), 3D modellashtirish va raqamli arxivlashtirish kabi texnologiyalar tarixiy merosni asrab-avaylash, uni global auditoriyaga yetkazish hamda turistik tajribani boyitishda muhim ahamiyat kasb etishi koʻrsatilgan. Xalqaro tadqiqotlar asosida raqamli turizmning iqtisodiy samaradorligi, taʼlimiy va madaniy ahamiyati yoritilib, Oʻzbekiston misolida jahon tajribalarini qoʻllash imkoniyatlari muhokama qilingan.