“PREKARIAT” TUSHUNCHASINING GENEZISI: ETIMOLOGIYA, FALSAFIY-IJTIMOIY ANGLASH - Tojibayev, Baxromjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolaning asosiy maqsadi – “prekariat” tushunchasining kelib chiqishini, uning lugʼaviy maʼnolarini va dastlabki falsafiy-ijtimoiy talqinlarini chuqur va tizimli oְʼrganishdan iborat. Bunda atamaning etimologik ildizlaridan tortib, uning ilk ilmiy va ijtimoiy harakatlar doirasida qoְʼllanilishi, hamda bugungi kundagi keng qamrovli konsepsiya sifatida shakllanishiga hissa qoְʼshgan asosiy nazariyotchilarning qarashlari tahlil qilinadi. Mazkur tahlil tushunchaning mazmun-mohiyatini va uning zamonaviy ijtimoiy fanlardagi oְʼrnini aniqroq belgilashga xizmat qiladi.