MILLIY ANʼANA VA MODERNIZATSIYA UYGʻUNLIGINING FALSAFIY TAHLILI - Ochilov, Husan (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada milliy anʼanalar va modernizatsiya tushunchalarining mazmuni, taʼriflari, oʻziga xos xususiyatlari va ularga doir konservatizm, fenomenologiya, postmodernizm kabi falsafiy yondashuvlar tahlil qilingan. Shuningdek, milliy anʼana va modernizatsiya oʻrtasidagi ziddiyatlarning dialektik tabiati, ularning uygʻunligini taʼminlashda siyosat, ijtimoiy tartib va iqtisodiy rivojlanish kabi omillar tahlil qilinib, ularning modernizatsiya urbanizatsiya, texnologik taraqqiyot va globalizatsiya bilan bogʻliqlik ayrim jihatlari oʻrganilgan.