GEYMIFIKATSIYA RUS TILI DARSLARIDA FUNKSIONAL SAVODXONLIKNI SHAKLLANTIRISH JARAYONIDA - Babaeva, Zarina; Fedorova, Arina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada rus tili darslarida funktsional savodxonlikni rivojlantirishning samarali vositasi sifatida gamifikatsiyadan foydalanish muhokama qilinadi. Maqola mualliflari mashg'ulotlarni jalb qilish va o'qitishni rag'batlantiradigan texnikalar ("imlo janglari", rolli o'yinlar, bahslar) va raqamli xizmatlar (Kahoot!, Quizizz, LearningApps) misollarini taqdim etadi. Qayd etilishicha, o‘yinlashtirish nafaqat qoidalar va tushunchalarni o‘rganishni osonlashtiradi, balki tanqidiy fikrlash, muloqot qilish va jamoada ishlash qobiliyatini ham rivojlantiradi.