ADABIY ASARLARDA IJTIMOIY FOJIAVIYLIKNING ESTETIK TALQINI - Raxmonova, Yulduz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Estetik talqin faqatgina voqealar zanjirini sharhlash emas, balki sanʼatning goʼzallik, fojiaviylik va dramatik qatlamlarini chuqur tahlil qilish, ijodkorning badiiy niyatini anglash va uni oʼquvchiga yetkazish jarayonidir. Fojiaviylikning estetik talqini adabiyotda bir qator funksiyalarni bajaradi. Birinchidan, u aks ettiruvchi funksiyaga ega, ikkinchidan, estetik talqin tarbiyaviy va axloqiy funksiyani bajaradi.