BOʼLAJAK MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARI TARBIYACHI –PEDAGOGLARINING IJODIY KOMPETENSIYALARINI INNOVATSION YONDASHUV ASOSIDA SHAKLLANTIRISH TAMOYILLARI - Berdiyorova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ilmiy ahamiyatga moyil boʻlgan ushbu maqolada boʻlajak maktabgacha taʼlim tashkilotlari tarbiyachi-pedagoglarining ijodiy kompetensiyalarini innovatsion yondashuv asosida shakllantirish tamoyillari va asoslari tahlil qilingan. Mavzuning dolzarbligi shundaki, taʼlim jarayonida yaratuvchanlik, yangilikka intilish va pedagogik faoliyatda kreativ yechimlar toppish va ijodiy yechimlar zarurati bilan asoslanadi. Ilmiy maqolada ijodiy kompetensiya tushunchasining mazmun-mohiyati ochib beriladi, ularni rivojlantirishga xizmat qiluvchi metod va yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, innovatsion texnologiyalarni qoʻllashning afzalliklari, tarbiyachi-pedagoglarning kasbiy faoliyatida kreativlikni rivojlantirish omillari hamda samaradorlik shartlari ilmiy jihatdan asoslanadi va tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalarida maktabgacha taʼlim tizimida pedagoglarning ijodiy kompetensiyalarini shakllantirishda innovatsion yondashuvning ustuvor ahamiyatga ega ekani koʻrsatib beriladi.