BOSHLANGʻICH TAYYORGARLIK BOSQICHIDAGI DZYUDOCHILARNING JISMONIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISH ORQALI JISMONIY TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISH USLUBIYATI - Jumagulova, Aziza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada boshlangʻich tayyorgarlik bosqichida shugʻullanayotgan dzyudochilarning jismoniy sifatlarini rivojlantirish orqali ularning umumiy va maxsus jismoniy tayyorgarligini takomillashtirish uslubiyati yoritiladi. Dzyudo sport turida jismoniy sifatlar — kuch, tezlik, chidamlilik, chaqqonlik va egiluvchanlik — sportchining texnik va taktik imkoniyatlarini belgilovchi asosiy omillardandir. Shu bois, boshlangʻich tayyorgarlik davrida ushbu sifatlarni maqsadli va tizimli tarzda rivojlantirish sportchining keyingi bosqichdagi yutuqlari uchun mustahkam poydevor yaratadi.