OʻZBEKISTON ELEKTR ENERGETIKA SANOATI RIVOJIDA D.P. ROZITNING OʻRNI - Saidboboyeva, Gulzora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada oʻtgan asrning 30-yillarida respublikada energetika sohasida alohida xizmatlari bilan ajralib turgan mutaxassis D.P. Rozit faoliyati va uning qatagʻon etilishi koʻrib chiqilgan. Uning Oʻzbekiston elektr energetika sanoati rivojiga qoʻshgan hissasi arxiv hujjatlari, tarixiy adabiyotlar hamda ilmiy tadqiqotlar misolida tahlil qilingan.