AHOLINING LOKAL-ETNOGRAFIK GURUHLARI VA ULAR BILAN BOGʻLIQ TOPONIMLAR - Eshonkulov, Shaxzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada aholi lokal-etnografik guruhlari va ularga bogʻliq toponimlar oʻrganiladi, madaniy identifikatsiya va geografik nomlar oʻrtasidagi murakkab bogʻliqlik yoritiladi. Tarixiy manbalar, etnografik tadqiqotlar va lingvistik dalillar tahlil qilinib, toponimlar turli mahalliy jamoalarning yashash joylari, anʼanalari va ijtimoiy-madaniy aloqalarini aks ettirishi koʻrsatiladi. Tadqiqot shuningdek, toponimlarning nomoddiy madaniy merosni saqlashdagi rolini va mintaqaviy identifikatsiyaning shakllanishiga taʼsirini oʻrganadi. Natijalar etnografiya, onomastika va madaniy geografiya sohalariga hissa qoʻshib, mahalliy guruhlar geografik nomlarda qanday aks etishini tushunishga yordam beradi.