QOʻQON XONLIGI ETNIK HOLATIGA OID MAʼLUMOTLAR (“TARIXI SHOHRUXIY” ASARI MISOLIDA) - Olimov, Nodirbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bugungi kunda mahalliy yozma manbalarni oʼrganish va ulardagi milliy tariximizga oid yangi maʼlumotlarni ilmiy muomalaga olib kirishga alohida eʼtibor berilmoqda. Shu oʼrinda Qoʼqon xonligida, shu jumladan, Fargʻona vodiysidagi etnik holatni yoritishda ushbu davrga oid mahalliy yozma manbalar qimmatli hisoblanadi. Ulardan Fargʻona vodiysida kechgan etnik, etnosiyosiy, etnomadaniy, migratsiya va integratsiya jarayonlari haqidagi muhim maʼlumotlarni topish mumkin.