BUDJET TASHKILOTLARIDA MOLIYAVIY NAZORATNI RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI QOʻLLASH ORQALI TAKOMILLASHTIRISH - Jaxbarov, Jamshidbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada budjet tashkilotlarida davlat moliyaviy nazoratining tashkiliy va uslubiy asoslarini takomillashtirish masalalari hamda mazkur jarayonni zamonaviy raqamli texnologiyalar orqali rivojlantirish yoʻnalishlari tahlil qilingan. Tadqiqotda budjet mablagʻlaridan maqsadli va oqilona foydalanishni taʼminlash, ularning sarflanishi samaradorligini baholashning ilmiy-amaliy yondashuvlari, nazorat tadbirlarini xavf omillariga tayangan holda rejalashtirish mexanizmlarini shakllantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, moliyaviy nazorat subyektlari oʻrtasidagi hamkorlikni kuchaytirish, nazorat natijalari monitoringi va statistik hisobotlarini unifikatsiyalash boʻyicha takliflar ishlab chiqilgan. Maqolada budjet tashkilotlarida davlat moliyaviy nazoratini raqamlashtirish orqali tizimning shaffofligi va samaradorligini oshirishga qaratilgan takomillashtirish gʻoyalari ham ilgari surilgan.