OLIY TAʼLIM TIZIMIDA SUNʼIY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINI JALB QILISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Normuratov , Aktam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola Oʻzbekiston oliy taʼlim tizimida sunʼiy intellekt (SI) texnologiyalarini joriy qilishning hozirgi holatini tahlil qiladi. Sunʼiy intellekt asosidagi tizimlar, masalan, avtomatlashtirilgan baholash, shaxsiylashtirilgan oʻqitish va maʼlumotlarni tahlil qilish kabi vositalar orqali taʼlim sifatini oshirish imkoniyatlari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, Sunʼiy intellekt integratsiyasi bilan bogʻliq texnik, kadrlar va axloqiy muammolar tahlil qilinadi hamda ularni bartaraf etish boʻyicha takliflar beriladi.