ATROF MUHITGA INNOVATSION MUNOSOBATNI SHAKLLANTIRISHNING IJTIMOIY-FALSAFIY ASOSLARI - Abdumalikov, Abdulatif (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada atrof muhitga innovatsion munosobatni shakllantirishning ijtimoiy-falsafiy asoslari tadqiq etilgan. Jahondagi globallashuv davrida odamlarning tabiat bilan o‘zaro munosabatlarida jiddiy o‘zgarishlar yuz berdi. Bir tomondan, miqdor va sifat o‘zgarishlarining o‘zaro aloqadorligi qonuni amal qilib, inson faoliyatining asrlar mobaynida tabiiy resurslardan noratsional foydalanishi, antropogen faoliyati oqibatlari yangicha sifat kasb etdi. Bu ilgari yashovchanlik qobiliyatiga ega bo‘lgan ko‘pgina hududlar yaydoq sahroga aylanishida, atmosfera, suv havzalarining halokatga eltadigan tarzda ifloslanishida namoyon bo‘ldi.