IBN SINONING HUQUQIY TA’LIMOTLAR RIVOJIDA QO‘SHGAN HISSASI - Turdiyev, Bexruz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Sharq renessansi davrining falsafa, tibbiyot, huquq va siyosat sohasi rivojiga ulkan hissa qo‘shgan buyuk qomusiy olimi Abu Ali ibn Sinodir. Mazkur maqola ibn Sinonining davlat va huquqning yuzaga kelishi, ijtimoiy adolat va qonun ustuvorligi, insonning shaxsiy va ijtimoiy-iqtisodiy huquqlarining davlat tomonidan kafaolatlanishi to‘g‘risidagi qarashlari masalasiga bag‘ishlanib, uning huquqiy konseptual g‘oyalari ilmiy asarlari asosida tahlil etilgan.