O‘ZBEKISTONDA BIOETIKANING SHAKLLANISHI VA FALSAFIY ASOSLARI - Utegenova, Jamila (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada bioetikaning shakllanishi va falsafiy asoslari, Oʻzbekistonda bioetikaning rivoji haqidagi masala muhokama qilinadi. Shuningdek, bioetik meʼyorlarning huquqiy bazasini mustahkamlash, jamoatchilik ongida bioetik madaniyatni rivojlantirish, falsafiy jihatdan bioetika rivoji insonparvarlik, adolat, masʼuliyat va milliy qadriyatlar uygʻunligi asosida olib borilishi kabi jarayonlar mohiyati yoritib berilgan.