O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA JISMONIY TARBIYA DARS JARAYONLARINI TAKOMILLASHTIRISHDA YANGICHA PEDAGOGIK YONDASHUV - Shamuratov, Jasur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada yangicha pedagogik yondashuv asosida jismoniy tarbiya darsining sifatini yanada yaxshilash maqsadida taklif sifatida yangicha yondashuv ishlab chiqilgan. O‘sib kelayotgan yosh avlodni kelajakda barkamol avlod sifatida kamol topishi uchun, bugungi davr talablaridan kelib chiqqan holda, ta’lim tizimimizni ilmiy yondashuvlar asosida rivojlantirish zaruriyatini paydo qilmoqda, maktablarda hususan jismoniy tarbiya darsining bir qismini nazariy bilimga qaratgan holatda tashkil qilish yuzasidan fikrlar bayon qilingan.