JAMOADA LIDERLIK VA UNING SIFATLARI (SPORT JAMOALARI MISOLIDA) - Eshnazarova, Farida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada jamoada liderlik tushunchasi va uning guruh muvaffaqiyatidagi ahamiyatiga bag‘ishlanadi. Shuningdek, jamoa lideriga xos muhim sifatlar, liderlik qobiliyatlarini shakllantirish usullari va amaliyotda qoʻllash yoʻllarini tahlil qiladi. Amaliyotda “lider” va “rahbar” atamalarining farqi ijtimoiy psixologiya nuqtai nazaridan ochib beriladi.