IJTIMOIY-MADANIY TEXNOLOGIYALARNI OʻRGANISHDA RAQAMLI ONG KONSEPSIYASI - Djalalova, Nigora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada ijtimoiy-madaniy texnologiyalarni oʻrganishda raqamli ong konsepsiyasi nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi yoshlarning tafakkur va ijtimoiy ongini raqamli muhit orqali shakllantirish va rivojlantirishning falsafiy va ijtimoiy-madaniy asoslarini aniqlashdan iborat. Maqolada ijtimoiy-madaniy texnologiyalar, raqamli ong, jamiyat va madaniyat oʻrtasidagi oʻzaro bogʻliqlik masalalari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, raqamli ongni shakllantirishning nazariy asoslari, zamonaviy ijtimoiy-madaniy jarayonlarda qoʻllanilishi va yoshlar tafakkurini yuksaltirishdagi roli tahlil qilinadi.