XOTIN-QIZLARNING JAMIYAT IJTIMOIY-SIYOSIY HAYOTIDAGI OʻRNI - Chuboyeva, Ozodaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada xotin-qizlarning jamiyatning ijtimoiy-siyosiy hayotidagi oʻrni hamda ularning faolligini taʼminlashning huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda xotin-qizlarning siyosiy jarayonlardagi ishtirokini kafolatlovchi milliy qonunchilik, konstitutsiyaviy normalar va xalqaro huquqiy hujjatlar oʻrganiladi. Shuningdek, gender tengligini taʼminlashga qaratilgan huquqiy mexanizmlar, ularni amalga oshirishdagi muammolar va takomillashtirish yoʻllari ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Maqola xotin-qizlarning ijtimoiy-siyosiy faolligini oshirishda huquqning oʻrni va ahamiyatini ochib berishga qaratilgan.