ZAMONAVIY SHAROITDA HARBIY KADRLAR BOSHQARUVI TIZIMI SAMARADORLIGINING ILMIY-AMALIY ASOSLARI - Umurzoqov, Baxtiyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur ilmiy maqolada zamonaviy sharoitda harbiy kadrlar boshqaruvi tizimining samaradorligini oshirishning ilmiy-amaliy asoslari tahlil qilingan. Harbiy kadrlarni tanlash, tayyorlash, joylashtirish va xizmatda ushlab qolish jarayonlarining dolzarb muammolari yoritilib, ularni takomillashtirish yoʻllari asoslab berilgan. Shuningdek, xorijiy tajribalar misolida meritokratik yondashuv, ochiq tanlov tizimi va kadrlar barqarorligini taʼminlash mexanizmlarining ahamiyati koʻrsatib oʻtilgan.