OLIY PEDAGOGIK TAʼLIM MUASSASALARIDA BOʻLAJAK OʻQITUVCHILARNING SHAXSIY VA KASBIY KONGRUENTLIGINI LOYIHAVIY YONDASHUV ASOSIDA RIVOJLANTIRISH MAZMUNI - Qobilova, Nilufar; Xujamova, Dilobar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada zamonaviy oliy pedagogik taʼlim sharoitida oʻqituvchining kasbiy shakllanishida professional kongruentlik tushunchasi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Unda pedagog shaxsining ichki ehtiyoj va qadriyatlari bilan tashqi kasbiy talablar oʻrtasidagi uygʻunlik muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari boʻlajak oʻqituvchilarning shaxsiy va kasbiy rivojlanishini takomillashtirishga xizmat qiladi.