ABU SAʼD ABDULMALIK IBN MUHAMMAD AL-XARGUSHIY AN-NISHOPURIY TAʼLIMOTIDA NAFS MASALASI - Yakubov, Azimjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada tasavvuf taʼlimotining yirik namoyandalaridan biri hisoblangan Abu Saʼd Abdulmalik ibn Muhammad al-Xargushiy an-Nishopuriy taʼlimotida nafs masalasi tahlil qilinadi. Muallifning “Tahzib al-asror” asari asosida inson maʼnaviy tarbiyasi, nafsni jilovlash, shahvatlarni nazorat qilish va ixlos tushunchalarining mazmuni yoritiladi. Shuningdek, maqolada tasavvuf taʼlimotida inson maʼnaviy kamolotiga erishishda nafs tarbiyasining oʻrni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi.