DAVLAT XIZMATLARINI RAQAMLASHTIRISH — KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHNING SAMARALI VOSITASI SIFATIDA - Uzbekova, Dilshoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada davlat xizmatlarini raqamlashtirish jarayonining korrupsiyaga qarshi kurashda tutgan oʻrni va samaradorligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada elektron hukumat tizimlarining joriy etilishi, axborot texnologiyalaridan foydalanish orqali davlat-fuqaro munosabatlarida shaffoflikning oshirilishi, inson omilining kamaytirilishi va maʼmuriy toʻsiqlarning bartaraf etilishi masalalari koʻrib chiqiladi. Tadqiqotda xorijiy davlatlar va Oʻzbekiston Respublikasining amaliy tajribasi oʻrganilgan boʻlib, raqamlashtirish orqali korrupsiya darajasini kamaytirish boʻyicha aniq tavsiyalar ishlab chiqilgan.