AVTOMOBIL YOʻLLARINING OMMAVIY MULK SIFATIDA MAʼMURIY-HUQUQIY TABIATI - Mashrabov, Madorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada avtomobil yoʻllarining ommaviy mulk sifatidagi maʼmuriy-huquqiy tabiati ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil etiladi. Avtomobil yoʻllarining davlat mulki tizimidagi oʻrni, ularni boshqarish, foydalanish va muhofaza qilish bilan bogʻliq maʼmuriy-huquqiy munosabatlar mazmuni ochib beriladi. Shuningdek, ommaviy mulk sifatida avtomobil yoʻllarining huquqiy rejimi, vakolatli davlat organlarining vakolatlari hamda jamoat manfaatlarini taʼminlashdagi oʻrni yoritiladi. Maqolada amaldagi qonunchilik normalari tahlil qilinib, avtomobil yoʻllaridan samarali foydalanish va ularni saqlash sohasidagi maʼmuriy-huquqiy mexanizmlarni takomillashtirish boʻyicha taklif va xulosalar ilgari suriladi.