TEMՍRIY MALIKALAR MAʼNAVIY MEROSI ASOSIDA TALABA-QIZLARNING AXLOQIY QADRIYATLARINI RIVOJLANTIRISHNING MAZMՍNI VA MOHIYATI - Qurbonova, Dilafruz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada Temuriylar davrida yashab ijod qilgan va jamiyat hayotida faol ishtirok etgan temuriy malikalar – Saroy Mulk xonim, Gavharshod begim, Gladanbegim begim, Zebiniso begim va boshqa tarixiy shaxslarning maʼnaviy-axloqiy merosi asosida talaba-qizlarning axloqiy qadriyatlarini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Maqolada axloqiy tarbiya tushunchasi, uning mazmuni, temuriy malikalar faoliyatida namoyon boʻlgan axloqiy fazilatlar, ularni oliy taʼlim muassasalarida maʼnaviy-maʼrifiy jarayonlarga integratsiya qilish yoʻllari yoritiladi.