OLIY TAʼLIM MUASSASALARIDA TARIX OʻQITISHDA MULTIMEDIA VOSITALARINING SAMARADORLIGINI ANIQLASH - Muhammadiyev, Lochin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada oliy taʼlim muassasalarida tarix fanini oʻqitishda multimedia vositalarining samaradorligini aniqlash masalasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda multimedia asosidagi taʼlim jarayonining talabalarning bilish faolligi, tarixiy tafakkuri, tanqidiy fikrlashi hamda media-madaniyatini rivojlantirishga taʼsiri oʻrganilgan. Shuningdek, tajriba-sinov ishlari orqali multimedia vositalarining oʻquv jarayonidagi didaktik imkoniyatlari va amaliy natijalari baholanadi. Olingan natijalar tarix taʼlimi metodikasini takomillashtirish hamda raqamli taʼlim muhitini samarali tashkil etish boʻyicha ilmiy xulosalar chiqarishga xizmat qiladi.