AHMAD G‘AZZOLIYNING “SAVONIH” ASARI HAQIDA QISQACHA TASNIF - Xodjayeva, Fotima (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqola tasavvuf tarixida o‘ziga xos o‘ringa ega bo‘lgan, islom tafakkurining yorqin namoyondasi Ahmad G‘azzoliyning eng ahamiyatli shoh asari “Savonih ul-ushshoq” haqidadir. Ushbu asardagi oshiq qalbi va mashuq ruhiyati holatlarini bayon etishga qaratgan bo‘lib, asosiy mavzu ilohiy ishqning mohiyati tog‘risida yoritilgan.