SOVET HOKIMIYATINING QORAQALPOG‘ISTON ASSRDA IJTIMOIY TA’MINOT SIYOSATI - Siddiqov, Mirshod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ikkinchi jahon urushining dastlabki kunlaridanoq Qoraqalpog‘iston ASSR xalqi front va front orqasida faol ishtirok etib, qahramonlarcha jang qildilar. Urushdan keyingi davrlarda jang harakatlarida jarohatlangan nogironlarni ijtimoiy jihatdan muhofaza qilish uchun ko‘plab muhim ishlar amalga oshirildi. Mazkur maqolada jang maydonlarida qahramonlarcha kurashib, o‘z jonini ayamagan mard, jasur qoraqalpog‘istonlik askarlarning oila a’zolariga ko‘rsatilgan g‘amxo‘rlik, ularning moddiy ta’minotiga e’tibor, pensiya va nafaqalar bilan ta’minlash, ishga joylashtirish, muhtoj oilalar uchun sanoat mollari ajratilib, uylarini remont qilish, o‘tin-ko‘mir berish va boshqa shu kabi holatlar tahlil qilingan.