СПОРТ МАШҒУЛОТЛАРИ ЖАРАЁНЛАРИДА ТИКЛАНИШНИНГ АҲАМИЯТИ - Хўжамкелдиев, Ғафур (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада спорт машғулотлари жараёнларида тез тикланиш воситаларини спортчиларнинг ёши, жисмоний тайёргарлиги ва функционал ҳолатидан келиб чиқиб воситаларни қўллашга эътибор қаратилган. Тикланиш воситалари спортчининг ёши, соғлиқ ҳолатига, унинг соғломлик даражасига, ташқи муҳитнинг таъсирига боғлиқ. Шунинг учун ҳар бир спортчи учун индивидуал ҳолатидан келиб чиқиб тикловчи воситаларни қўллаш мақсадга мувофиқ.