BO‘LAJAK JURNALISTLARGA INGLIZ TILINI O‘QITISHDA SOTSIOLINGVISTIK KOMPETENSIYANI TAKOMILLASHTIRISH (SIYOSIY-IJTIMOIY MATNLAR MISOLIDA) - O‘ktamova, Navruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqola bo‘lajak jurnalistlarning sotsiolingvistik mahoratini rivojlantirish, sotsiolingvistik mahorat qismlarini - ma'lum bir tuzilmani ma'lum ijtimoiy iqlim va ustun ijtimoiy va ochiq muhitga bog‘liq bo‘lgan individual nutq xatti-harakatlariga majburlaydigan sotsiolingvistik dunyoqarashni tayyorlash va tugatishga qaratilgan. Jurnalistlarning sotsiolingvistik mahoratini oshirishga tayyorgarlik asoslari o‘quv va uslubiy me'yorlarga asoslanishi, noodatiy sotsiolingvistik mazmun bilan takomillashtirilishi kerakligi, bu esa jurnalistlarning o‘z nutqlarini o‘zlashtirishga bog‘liq bo‘lgan ma'lumotlari, qobiliyatlari va imkoniyatlarini yaxshilash uchun sabab ekanligi ko‘rsatilgan.