ТИЖОРАТ БАНКЛАРИ МОЛИЯВИЙ БОШҚАРУВ ТИЗИМИ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШ МУАММОЛАРИ - Кадиров, Лутфулло (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада тижорат банклари молиявий бошқарув тизими самарадорлигини ошириш муаммолари билан боғлиқ жараёнларнинг назарий-услубий асослари тадқиқ этилган. Тадқиқот жараёнида мамлакатимиз тижорат банклари бошқарув тизимининг банклар молиявий фаолияти билан боғлиқ жараёнларга таъсири ўрганилган, бу борада мавжуд муаммо ва камчиликлар аниқланган. тижорат банклари молиявий бошқарув тизими самарадорлигини ошириш муаммоларини бартараф этишга доир илмий таклиф ва амалий тавсиялар шакллантирилган.