“VII-VIII ASRLARDA ARAB XALIFALIGI ISTILOSIGA QARSHI KURASHDA MAHALLIY HUKMDORLARNING O‘RNI VA ROLI” MAVZUSIGA OID INGLIZ TILLI TADQIQOTLAR TAHLILI - Mamajonov, Rahimjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur Arab xalifaligi istilosiga qarshi kurash olib borgan milliy yetakchilar tarixiga bag‘ishlangan ingliz tilida yaratilgan ilmiy adabiyotlar haqidagi ayrim fikr-mulohazalar va tahlillar ilgari surilgan. Jumladan, I.Kristofer Bekvit, A.R.Gibb, R.N.Fray, S.Vayting Marvin, G.R.Havting, V.L.Novak, M.D.Luse, P.B.Golden, Sharon Moshe, D.Elton, A.H.Jangebe B.Xoberman, G.R.Xoyland, B.Jonatan va Xyu Kennedi kabi tadqiqotchilar asarlarining mazmuni hamda ulardagi e’tiborga molik fikrlar keltirilgan.