МИКРОМОЛИЯВИЙ ТАШКИЛОТЛАР ФАОЛИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ – ТАДБИРКОРЛИК ФАОЛЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШНИНГ МУҲИМ ОМИЛИ - Баратов, Махсудали (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада микромолиявий ташкилотларнинг назарий-ҳуқуқий асослари ва кичик тадбиркорлик фаолиятини ривожлантиришдаги аҳамияти очиб берилган. Микромолиявий ташклотларнинг Ўзбекистон ҳудудлари бўйлаб жойлашуви, микромолиявий ташкилотларнинг молиявий кўрсаткичлари ва микромолиялаштириш амалиёти ҳамда жаҳон тажрибасида микрокредитлаш услубиёти тадқиқ қилинган. Тадқиқот натижалари асосида микролиявий ташкилотлар фаолияти билан боғлиқ муаммолар аниқланган ва улар ечимига қаратилган таклиф-тавсиялар ишлаб чиқилган.