BO‘LAJAK JISMONIY TARBIYA MUTAXASSISLARINI TAYYORLASHNING KASBIY-PEDAGOGIK KOMPETENTLI TA’MINOTINI RIVOJLANTIRISH - Utkirov, Nusrat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada jismoniy tarbiya va sport sohasiga oid mutaxassislarni tayyorlashning kasbiy-pedagogik kompetentli ta’minotini rivojlantirishni modernizatsiyalashning ijtimoiy-iqtisodiy, ilmiy-texnik va psixologik-pedagogik sabablari, didaktik ta’minotning psixologik - pedagogik jihatlari, kasbiy-pedagogik kompetentli ta’minotini rivojlantirish bo‘yicha zamonaviy muammolarning tahlili, kasbiy-pedagogik kompetentli ta’minotini rivojlantirishni o‘quv jarayoniga tadbiq etish bo‘yicha taklif va tavsiyalar haqida mulohaza yuritilgan.