АРАБЛАР ТОМОНДАН ФАРҒОНАНИНГ ЗАБТ ЭТИЛИШИ ҲАҚИДАГИ МАЪЛУМОТЛАР ВА УЛАРНИНГ ТАҲЛИЛИ - Маҳмудов, Эркинжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада Ўрта Осиёни араблар томонидан эгалланиши тарихини ўрганишда муҳим манба ҳисобланган Абу-л-Аббос Аҳмад ибн Йаҳйо ал-Балозурийнинг “Китоб футуҳ ал-булдон” асари таҳлил этилади. Манбада келтирилган Фарғона тарихига оид маълумотларга асосий эътибор қаратилган. Жумладан, бир қанча Араб халифалигининг ал-Ироқ ва Хуросондаги волийлари даврида водийга амалга оширган ҳарбий юришлар бошқа араб манбаларига қиёсий ўрганиш асосида тадқиқ этилган.