LISONIY SHAXS: TA’RIF, TAHLIL, TALQIN - Odinayev, Bekqul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Zamonaviy tilshunoslik uchun inson omili va xususan, “lisoniy shaxs” masalasi ilmiy tahlil obyekti sifatida muhim ahamiyat kasb etadi. Mazkur maqolada ham aynan shu muammo yoritilgan. Maqolada badiiy matndagi shaxsning ruhiy-emotsional holatini ifodalash, personajning xarakteri va individual qirralarini tasvirlashda lisoniy birliklarning semantik, stilistik va lingvopragmatik imkoniyati to‘g‘risida fikr yuritilgan.