БАЪЗИ ХОРИЖИЙ МАМЛАКАТЛАРДА ИНТЕРНЕТ ТАРМОҒИДАН ФОЙДАЛАНИБ СОДИР ЭТИЛАДИГАН ТАЛОН-ТОРОЖ ЖИНОЯТЛАРИ УЧУН ЖАВОБГАРЛИК МАСАЛАЛАРИ - Тўраев, Сардор (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада муаллиф хорижий мамлакатларда Интернет тармоғидан фойдаланиб содир этиладиган талон-торож жиноятлари учун жавобгарлик масалаларини таҳлил қилган. Хорижий мамлакатлар жиноят қонунчилиги таҳлилини амалга оширган ҳолда, муаллиф, уларни 3 гуруҳга ажратиш мумкинлигини асослантирган. Мақола якунида илғор чет эл тажрибасидан унумли фойжаланиш мақсадида миллий қонунчиликка ўзгартиришлар киритишга оид қатор таклифлар ишлаб чиқилган.