RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN KENG KO‘LAMDA FOYDALANISHDA BANK TIZIMINI IMKONIYATLARINI OSHIRISH YO‘LLARI - Ashirov, Nurmurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ilmiy maqolaning asosiy maqsadi xalqaro tajriba va innovatsion g‘oyalarga hamda nazariy-metodologik bazaga asoslanib, respublikaning chakana hisob kitob sohasini takomillashtirish yuzasidan xulosa va takliflarni taqdim etishdir. Ushbu ilmiy maqolada chakana hisob-kitob to‘lov tizimida innovatsion texnologiyalarni qo‘llashning nazariy va amaliy asoslari, unga ta’sir etuvchi omillar, mamlakat tijorat banklari tomonidan bu yo‘nalishda olib borilayotgan amaliy chora-tadbirlar yoritilgan. Shuningdek, innovatsion texnologiyalar yordamida respublika chakana to‘lov tizimi infratuzilmasini rivojlantirish yuzasidan taklif va ilmiy xulosalar o‘rin olgan.