ИНТЕРНЕТ ТАРМОҒИДАН ФОЙДАЛАНИБ СОДИР ЭТИЛАДИГАН ЖИНОЯТЛАРНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШНИНГ УМУМИЙ ЧОРАЛАРИ - Тўраев, Сардор (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада муаллиф Интернет тармоғидан фойдаланиб содир этиладиган жиноятларнинг олдини олишнинг умумий чораларини ёритган. Мазкур турдаги жиноятларнинг қуйидаги ўзига хос хусусиятлари сифатида муаллиф кибержиноятчилик, одатда, кеч аниқлани боис қарши кураш самарадорлиги пасаяди дея қайд этиб ўтган. Интернет тармоғидан фойдаланиб содир этиладиган жиноятларнинг олдини олишнинг ҳуқуқий, ташкилий ва техник чораларни келтирган.