GLOBALLASHUV SHAROITIDA MILLIY MADANIYAT SOHASIDAGI O‘ZGARISHLARNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Kenjayeva, Dilrabo; Xaydarova, Larisa (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Jahonda globallashuvning yangi bosqichida dunyo mamlakatlari o‘rtasidagi madaniy-iqtisodiy aloqalarni yanada chuqurlashishi, albatta, iqtisodiy o‘sish va turli madaniyatlarni boyitishga yordam beradi, biroq globallashuv sharoitida milliy madaniyatlarni modernizatsiyalashishi va integratsiyalashishi natijasida sodir bo‘layotgan o‘zgarishlarni o‘rganish dolzarb masalalar qatoriga kiradi.