YANGI O‘ZBEKISTONDA GENDER TENGLIKNI TA’MINLASH BO’YICHA ILG‘OR XORIJIY DAVLATLAR TAJRIBASINI MILLIY STRATEGIYAGA TRANSFORMASIYALASH ISTIQBOLLARI - Sharipova, Kamola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada gender tenglik xalqaro va mintaqaviy tashkilotlar, tuzilmalar, davlatlar siyosatining eng muhim yo’nalishlaridan biri ekanligi, inson qadri, erkinliklari va manfaatlarini kafolatlash, ushbu sohadagi xalqaro shartnomalar, xorijiy davlatlar tajribasini milliy strategiyaga transformasiyalash istiqbollari to‘g‘risida fikr yuritilgan.