SIRDARYO VILOYATI TOPONIMLARI - Ermatov, Ixtiyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada Sirdaryo viloyati toponimlarning oʻtmishi va bugungi holati, barqarorlashgan va beqaror toponimlar tahlil ettilgan. Viloyat toponimlarining tashkil topishida sobiq sovetlar tuzumining ta’siri, toponimlarni milliylashtirishda mustaqillik mafkurasining ta’siri haqida fikr yuritiladi. Toponimlar maqolaning illyustrativ materiali sifatida xizmat qiladi.