BOʻLAJAK TILSHUNOSLARDA KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALAR KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYALARINING AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI - Noʻmonxonova, Muattarxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola axborot texnologiyalarining kelajakdagi tilshunoslarda kommunikativ kompetensiyalarni shakllantirishga taʼsirini oʻrganadi. Mualliflar tillarni oʻqitish va shaxslararo muloqot koʻnikmalarini rivojlantirish jarayonida zamonaviy texnologik vositalardan foydalanishning afzalliklari va kamchiliklarini koʻrib chiqadilar. Tillarni oʻrganish va lingvistik bilimlarni boyitish uchun onlayn resurslar, kompyuter dasturlari va mobil ilovalardan foydalanish samaradorligi masalalariga alohida eʼtibor qaratilmoqda.