“ҲУШ ДАР ДАМ” МОҲИЯТИ: МЕТАФИЗИК ТАҲЛИЛ - Наврўзова, Гулчеҳра (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада Нақшбандия таълимотининг “Ҳуш дар дам” тамойили метафизик методология асосида таҳлил этилган. “Ҳуш дар дам” тушунчасининг асосий категорияси нафасни бутун борлиқ билан уйғун ўрганиб, илоҳий хусусиятга эга эканлиги ва инсон вужудига ҳаво билан бирга илоҳий нур ва қувватлар кириши асосланган.