INNOVATSION YONDASHUV ASOSIDA MURABBIYLIK KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH PEDAGOGIK ZARURAT - Nurumbekova, Yarkinay (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada boʻlajak mutaxassislarda innovatsion yondashuv asosida murabbiylik kompetensiyasini shakllantirish pedagogik zarurat ekanligi tushuntiriladi. Unda boʻlajak mutaxassislarda innovatsion yondashuv asosida murabbiylik kompetensiyasini shakllantirish mexanizmini takomillashtirish zarurati ta’lim va boshqaruv jarayonida jamiyat tomonidan belgilab berilgan qator xususiyatlarni oʻz ichiga oladi. Bular mustaqil fikrlaydigan, muvaffaqiyatga intiluvchi va mustaqil shaxs rivojlanish yoʻlini qura oladigan, davlat, jamiyat va ish beruvchilar talablariga javob beradigan, ijodkor, muloqotga ochiq, bitiruvchi shaxsni tayyorlash talabini bajarishda shularga e’tibor qaratiladi. . Bunda innovatsion usullar, murabbiylik texnologiyalari shaxsiy va kasbiy muvaffaqiyat bilan bogʻliq savollarni hal qilishda amaliy yordam beradi. Boʻlajak mutaxassislarda murabbiylik kompetensiyasini shakllantirish mexanizmini takomillashtirish vazifasini bajarishda ta’lim sifatini oshirish shartlari alohida oʻrganildi.